Projekt

WSC SINAS

Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih razvila je novi informacijski sustav za organizaciju i provedbu državnih natjecanja – WorldSkills Croatia Središnji Informacijski NAtjecateljski Sustav (WSC SINAS).
Kroz sustav će se provoditi sve faze natjecanja (iskaz interesa, prijava za učenika i mentora za natjecanja, administracija škola domaćina, preuzimanje zadataka za izlučna natjecanja, objava rezultata, ispis potvrda, itd.).

Projekt

Projekt “Promocija učeničkih kompetencija i strukovnog obrazovanja kroz strukovna natjecanja i smotre” sufinanciran je iz Europskog socijalnog fonda, a nositelj je Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih. Vrijednost ovog projekta iznosi ukupno 40.919.987,84 HRK.

Cilj projekta je promocija važnosti učeničkih kompetencija i strukovnih zanimanja kroz unapređenje postojećeg sustava strukovnih natjecanja i jačanje kompetencija djelatnika škola i učenika kroz sudjelovanje u moderniziranom sustavu natjecanja i smotri na nacionalnoj i međunarodnoj razini. Projekt je započeo 2017. godine, a provedba će trajati ukupno 5 godina (60 mjeseci).

Strukovna natjecanja prepoznata su na nacionalnoj, europskoj i svjetskoj razini kao važan mehanizam promocije izvrsnosti i privlačnosti strukovnog obrazovanja. Projekt “Promocija učeničkih kompetencija i strukovnog obrazovanja kroz strukovna natjecanja i smotre” odgovorit će na uočene izazove u sustavu strukovnog obrazovanja u Hrvatskoj, poput niske društvene percepcije kvalitete i relevantnosti strukovnih programa, te ujedno osigurati financijsku podršku za potrebnu modernizaciju modela nacionalnih strukovnih učeničkih natjecanja, povećano sudjelovanje hrvatskih predstavnika na međunarodnim natjecanjima vještina, te podizanje ugleda strukovnog obrazovanja kroz sustavnu stratešku promociju putem natjecanja.

Skip to content